Původně gotický kostel, který byl v roce 1601 obnoven Arklebem z Víckova a přestavěn v letech 1866-67. V jižní zdi kostela jsou druhotně osazeny pozdně gotické a renesanční náhrobky rodu Prusinovských z Víckova.
celkový pohled na kostel
od východu
Římskokatolický kostel sv. Kateřiny stojí přímo ve středu obce při křižování silnic do Přerova, Bystřice pod Hostýnem a Holešova. Kostel s gotickými základy byl několikrát přestavován. Za nejstarší část staby je považována loď, věž je mladší a nejnovější je zadní partie kostela-presbytář a obě boční kaple. Zajímavé je i vysuté točité schodiště při věži vedoucí na kůr. Roku 1601 dal majitel prusinovického panství protestant Arkleb z Víckova kostel obnovit a přistavěl kostelní věž. Tento Arkleb byl dvakrát ženat, poprvé s Kateřinou ze Zástřizl a podruhé se oženil r. 1599 s bohatou katoličkou Lukrécií Nekšovnou z Landeka, která se po jeho smrti v roce 1608 vdala za budoucího císařského generalissima Albrechta z Valdštejna. Rod ...
Ondřej Štěpánek, 6.8. 2006

není známo