Kostel původem ze 13. století, přestavěn v 15. a 16. stol., opravován po požárech v 16, 18. a 19. stol. Obdélná stavba s hranolovou věží od západu, dvojicí kaplí a sakristií od severu.
Kostel Všech svatých.
Kostel od jihu.
Graficke pismenko kostel nalezneme na Husově náměstí v severozápadní části historického centra Kamenice. Při různých příležitostech bývá zpřístupněn veřejnosti - např. každoroční Dny evropského dědictví v září
5.8. 2006

historie

Kostel Všech svatých byl založen ve 13. století, přestavěn v 16. a 16. století. V letech 1494-1538 jej drželi františkáni. V 17. století byla přestavěna věž. Opravován po požárech v letech 1560, 1771, 1794 a 1819. Kostel je jednolodní stavba obdélného půdorysu s presbyteriem ve tvaru tří stran pětiúhelníka zvenčí zesíleným opěrnými pilíři. Od severu k presbytáři přiléhá obdélná sakristie s oratoří v patře, k lodi pak dvě obdélné kaple po

Pelhřimov  (PE)
    Kamenice nad Lipou