Moje místa 0
Původní malá dřevěná kaple zbořena r. 1851 a nahrazena v l. 1857–59 současnou zděnou stavbou.V r. 1957 poškozena vichřicí, ale již do dvou let byla obnovena. Bezslohová jednolodní stava se štíhlou průčelní věží.
hlavní průčelí kaple
© Jan P. Štěpánek 09/2007
Římskokatolický filiální kostel či spíše kaple Sedmibolestné Panny Marie v obci Myslík na Frýdecko-Místecku. Stavba samotná se nachází v nejvyšším místě intravilánu obce, v sedle mezi Palkovickými a Kozlovickými hůrkami. Současná kaple, pocházející z počátku 2. poloviny 19. století, nahradila na stejném místě stojící starou dřevěnou malou kapli.

historie

Původně na tomto místě stávala malá dřevěná kaple pro 8 až 10 osob. Tato kaple byla kolem roku 1851 pro špatný technický stav rozebrána. Až v letech 1857 až 1859 byla na stejném místě postavena současná kamenná kaple zasvěcená Sedmibolestné Panně Marii. Přesně o sto let později, v roce 1957 byla kaple vážně poškozena vichřicí. Do dvou let však byla obětavostí místních lidí opět obnovena. Zásluhou kozlovického faráře Vincence Boháče byl do kaple

Jan P. Štěpánek podle informační tabule na místě, 13.10. 2007