Klášter dostavěn v roce 1350, v roce 1421 vypálen Pražany. V roce 1442 klášter obnoven a v druhé půlce 16. století opět zrušen. V letech 1650-1659 byl konvent přestavěn. Po roce 1709 byl přestavěn klášterní kostel.
Hlavn obrzek msta
Klášterní kostel

Městečko Bělá pod Bezdězem je asi 13 kilometrů od Mladé Boleslavi. Při vjezdu do města upoutá každého návštěvníka pravděpodobně nejprve zámek, který je žel v katastrofálním stavu a slouží k obytným účelů, bohužel jako sociální byty. A v prvním patře se nachází alespoň muzeum. Město je bohaté na dochované památky a každý turista, který město navštíví, nebude rozhodně litovat. Nad zámkem je Masarykovo náměstí, asi 200 metrů nad náměstím směrem po silnici k Doksům stojí u silnice klášter poustevníků sv. Augustina. Jak jsem se dozvěděl při prohlídce zámku od ochotné průvodkyně byl klášter navrácen zpět řádu, který v klášteře zřídil rovněž sociální byty. Celý ...
Aleš Marek, 27.7. 2006

historie

Počátky historie Augustiánu v Bělé pod Bezdězem se datují do roku 1345. Konvent nechal založit pan Hynek Berka z Dubé. Konvent fungoval jako nadace pro 12 řeholníků. Ke konventu patřily darované statky. Historické prameny mluví o příchodu prvních členů řádu v roce 1350, v tomto roce měl být klášter snad dostavěn do kompletní podoby. První velká pohroma postihla klášter 18. října 1421 kdy do kláštera vtrhli

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše

Nezapomenutelné hrady Čech a Slovenska