Sousoší od Ignáce Matyáše Rohrbachera z roku 1724. Uprostřed socha sv. Jana Nepomuckého na podstavci a kolem ní kamenné zábradlí, na kterém v rozích stojí sochy sv. Jana Křtitele, Metoděje, Vendelína a Jana Sarkandera.
Kralice na Hané - sousoší Jana Nepomuckého
Graficke pismenko Nádherné sousoší sv. Jana Nepomuckého z roku 1724 se nachází na náměstí v Kralicích na Hané, mezi zdejším zámkem a kostelem. Památka je státem chráněna.
IvoR 07/2006-podle informační tabule v obci, 18.7. 2006

Popis
    Socha světce sv. Jana Nepomuckého stojí na podstavci s kartuší znázorňující jeho umučení. Pod kartuší vyryt text modlitby. Socha je chráněna kamenným zábradlím, na kterém v rozích stojí sochy sv. Jana Křtitele, Metoděje, Vendelína a Jana Sarkandera.
    L.P., 19.7. 2006
    Sousoší vytesal roku 1724 Ignác Matyáš Rohrbacher. Podpis autora najdete při bližší prohlídce na římse podstavce sochy. Přesně je tam uvedeno " IGNATIVS MATHIAS RORBACHER CVDIT" Se stejným letopočtem se setkáte i v nápisech na podstavci. Sousoší bylo opravováno v roce 1869 a 1940, kdy byly doplněny chybějící dvě sochy.
    L.P. (Samek B., Umělecké památky Moravy a Slezska 2, [J/N], Academia, 1999), 19.7. 2006
    Sousoší Jana Nepomuckého
    Sousoší Jana Nepomuckého v městečku Kralice na Hané je dílem Ignáce Matyáše Rohrbacha z roku 1724. Datované je však chronogramy letopočtem 1729. Snad šlo o tehdejší chybu v komplikovaném nápise na podstavci. Sousoší je kamenosochařská práce z pískovce s kovovými doplňky. Centrálním motivem je životní socha světce Jana z Nepomuku. Ten je doprovázen dalšími čtyřmi svatými v podživotní velikosti, umístěných v rozích bohatě zdobené čtvercové

Ivo Rozehnal - zdroj Soupis nemovitých kulturních památek okr.Prostějov / NPÚ Olomouc 2012 , 10.9. 2015

socha, monument
     Prostějov  (PT)