Kostel pochází pravděpodobně z roku 1569. V průběhu let byla přistavěna zvonice a v roce 1770 byl kostel přestavěn. Po požáru roku 1820 byl přestavěn a zrekonstruován. V roce 1900 byla dostavěna předsíň.
Celkový pohled na kostelík
Graficke pismenko Kostel sv. Jiří se nachází asi kilometr a půl od náměstí Přemyslovců. Z náměstí vede cesta okolo Hálkova divadla, poté okolo muzea a poté směrem k zimnímu stadionu vedle kterého stojí kostel sv. Jiří. Kostel byl kdysi hřbitovní a tak v je v jeho okolí ještě několik vzácných hrobek. Kostel má novou fasádu a až na několik „maličkostí“ vypadá, že je dobře udržován.
Aleš Marek, 13.7. 2006

historie

O kostelu se mluví již ve 14. století, budova je postavena ve stylu renesance a za stavitele je považován kameník Petr Beneš, pocházející z Českého Brodu. V 16. století byla přistavěna zvonice a v roce 1770 byl kostel stavebně upraven. V roce 1820 zasáhl kostel mohutný požár a v roce 1824 byl znovu zrekonstruován. V roce 1900 byla ke kostelu přistavěna předsíňka. Budova je jednolodní, obdélníková s trojboce uzavřeným presbytářem a s

Aleš Marek/ Umělecké památky Čech, Československá akademie věd spolu s Ústavem teorie a dějin umění. Vydala Academia v roce 1978/., 13.7. 2006