Moje místa 0
Novostavba kostela pochází z roku 1999. Vystavěn ve tvaru lilie, kostelní věž se zvonicí má půdorys kapky rosy a nebo také tvar slzy. Klenba kostela je železobetonová skořepina. Dvoumanuálové varhany jsou původem jsou ze Švýcarska.
Louka - kostel Panny Marie Růžencové
Graficke pismenko V obci Louka se nachází zajímavá církevní novostavba – kostel Panny Marie Růžencové z roku 1999. Kostel má půdorys ve tvaru lilie, přilehlá věž pak půdorys ve tvaru slzy, resp. kapky rosy.
Nedaleko kostela stojí zajímavá středověká kaplička.
Hana Kubíková, 11.7. 2006

turistické

Louka leží v turistické oblasti Slovácko. Nachází se v údolí říčky Veličky 4 km severně od Velké nad Veličkou, 12 km na východ od Strážnice. Obec Louka leží na železniční trati č. 343 Hodonín – Veselí nad Moravou – Nové Mesto nad Váhom. Obcí Louka prochází silnice I/71 Uherský Ostroh – Velká nad Veličkou – Nové Mesto nad Váhom. Kostel Panny Marie Růžencové leží v centru obce u hlavní silnice I/71 po levé straně při jízdě do Velké nad

popis

Novostavba kostela Panny Marie Růžencové pochází z roku 1999. Vystavěn byl ve tvaru lilie. Kostelní věž se zvonicí má půdorys kapky rosy a nebo také tvar slzy. V nosných zdech kostela jsou zakomponované železobetonové sloupy, které nesou železobetonovou skořepinovou klenbu. V interiéru kostela zaujmou krásně vyšívaná plátna na oltáři a na hlavicích sloupů. V kostele jsou nainstalovány dvoumanuálové varhany. Původem jsou ze Švýcarska a do