Dům byl vystavěn v roce 1526 ve stylu gotiky. V roce 1542 byl dům přestavěn do renesanční podoby. První požár budovy byl v roce 1631 a druhý v roce 1838.Poslední přestavby byli v roce 1939.
Pohled na radnici z náměstí
Graficke pismenko Přímo uprostřed náměstí Přemyslovců stojí velmi zajímavý mariánský sloup se vzácnými sochami. Od sloupu je již vidět historickou radnici. Dům je v perfektním stavu a je velikou chloubou města. Odráží se na něm několik stavebních slohů a při procházce historickým jádrem Nymburku nelze opomenout tento skvost historie.
Aleš Marek, 11.7. 2006

historie

Dům byl postaven v roce 1526 ve stylu pozdní gotiky s náznaky renesance. V roce 1542 byl dům upraven do podoby renesance. V roce 1631 budova, která měla ještě věž, vyhořela a věž byla snesena. V roce 1838 byla budova opět poškozena požárem a následně v letech 1840–41 byla budova upravena ve stylu empíru. V letech 1938–39 se postaral architekt B. Sláma o přestavbu a celkovou úpravu zpět do stylu renesance. Budova je jednopatrová, s podloubím a v

Aleš Marek /Umělecké památky Čech. Československá akademie věd. Ústav teorie a dějin umění. Vydala Academia v roce 1978., 11.7. 2006