Novorenesančně-secesní radnice ve Slavonicích nahradila původní stavbu z roku 1556. Hlavní průčelí je volně inspirováno starší budovou, jsou použity i některé kamenické články. Dodnes sídlo městské správy.
Hlavní (jižní) průčelí
© Ivan Grisa 12/2009
Přízemím radnice prochází nejkratší pěší spojení z centra města s autobusovým nádražím a parkovištěm na severním obvodu starého města.

Radnice ve Slavonicích
    Původní radnice ve Slavonicích byla postavena roku 1556 severně od farního kostela na severní straně spojnice obou náměstí. Jednalo se o dvojdům, postavený ve slohu italizující renesance s rozsáhlým hospodářským zázemím ve dvoře. Radnice byla zbořena roku 1909. Hlavním důvodem zřejmě bylo rozšíření hlavní městské ulice. Původní budova totiž vystupovala až do uliční čáry sousedního domu na Dolním náměstí (dnes sídlo městského musea). V letech

Jindřichův Hradec  (JH)
    Slavonice