Původní panský dvůr z I. poloviny 16. století od roku 1560 sloužil jako přepřahací stanice poštovní linky Vídeň - Praha (do jejího přeložení přes Jihlavu). Zachována místnost se sklípkovou klenbou a sgrafitovou výzdobou. Dnes sídlo stavební firmy.
Někdejší panský dvůr stojí severně od Dačické brány mimo vlastní historické hrazené město. Vzhledem k současné funkci je běžně nepřístupný.

Panský dvůr ve Slavonicích
    Panský dvůr si na předměstí severně od Dačické brány nechali někdy v I. polovině 16. století postavit majitelé města, páni z Hradce. Hlavní budova byla tehdy vybavena velmi honosně, dosud se dochovala místnost zaklenutá sklípkovou klenbou se sgrafitovou výzdobou na stěnách. Od roku 1560 dvůr sloužil jako přepřahací stanice poštovní linky mezi Vídní a Prahou, která přes tudy vedla a jako zájezdní hostinec. Spojnice hlavních zemských měst