Klášter byl založen spolu s městem a to v roce 1257, v roce 1424 byl vypleněn husity. V letech 1667 až 1674 byl obnoven a přestavěn. V roce 1787 byl klášter zrušen a přestavbami byl rozdělen. Část byla použita na školu, část na divadlo.
Kaple sv. Jana Nepomuckého
Graficke pismenko Asi 200 metrů od náměstí Přemyslovců stojí divadlo. Vedle divadla jsou vzrostlé kaštany pod kterými je schována část kaple, která si zachovala ještě původní podobu. Zbylá část je přestavěna na chlapeckou a dívčí školu a divadlo. Z kdysi Dominikánského kláštera toho mnoho nezůstalo, ale i tak je možno vidět části gotických vysokých oken a při vchodu jsou umístěné tabule se stručnou historií. Klášter i s kaplí sv. Jana Nepomuckého je součástí městského historického okruhu.
Aleš Marek, 7.7. 2006

historie

Založení kláštera je datováno společně se založením města. Pravděpodobně to bylo v roce 1257. V roce 1424 přišla první velká pohroma pro kostel s klášterem. Krajem se přehnali husiti a ti jej vyplenili a kompletně poničili. V letech 1667 – 1674 byl komplex obnoven a stavbu měl provést architekt Spinett. V roce 1787 přišla katastrofa v podobě zrušení komplexu a klášter byl přestavěn. V roce 1820 byla část komplexu přestavěna na budovu školy,

Aleš Marek / Umělecké památky Čech, svazek druhý. Československá akademie věd spolu s Ústavem teorie a dějin umění. Vydala Academia v roce 1978., 7.7. 2006