Základy kostela pocházejí ze 14. století. Postupně byl dostavován a byla mu dána barokní podoba.
Celkový pohled
Graficke pismenko Obec Mladějov se nachází asi 27 kilometrů od Mladé Boleslavi, směrem na Jičín. Kostel se nachází zhruba uprostřed obce na vyvýšeném místě. V okolí kostela je hřbitov a vedle něho se nachází dřevěná zvonice. Před vchodem je socha sv. Linharta a přes silnici zámek.
Aleš Marek, 20.10. 2006

historie

Jádro kostela je gotické a pochází ze 14. století, postupně byl částečně barokně upraven. Budova je obdelná, jednolodní s předsíní a s uzavřeným presbytářem s opěráky. Na severní straně k němu přiléhá sakristie a oratoř. Stěny jsou hladké členěné hrotitými okny bez kružeb. Presbytář je sklenut křížem a závěrem s klínovými žebry. Loď kostela je plochostropá a má dřevěnou kruchtu na které je balustráda. Sakristie a oratoř jsou otevřené do

Umělecké památky Čech, svazek druhý. Československá akademie věd spolu s Ústavem teorie a dějin umění. V roce 1978 vydala Academia., 20.10. 2006
    Hrob Františka Josefa Gerstnera
    Na místním hřbitově se poněkud nečekaně nachází hrob význačného českého vynálezce a konstruktéra Františka Josefa Gerstnera, který proslul především jako projektant koněspřežky z Českých Budějovic do Lince. Zbytky této stavby můžete dodnes v okolí Římova, Holkova a Rybníka v jižních Čechách navštívit. Částečně je dnes využíván původní násep koněspřežky pro provoz železnice. Zajímavé je, že ačkoliv projekt byl Gerstnerův, nakonec byla pod jeho

Martin Landovský , 8.5. 2010