Vyšní Lhoty
Drbná dřevěná zvonička tvořená kaplí a štíhlou kmenovou nástavbou se zvonem při silnici z Raškovic do Nošovic.
Ceklkový pohled na zvoničku od hlavní silnice
Graficke pismenko Malebná lidová stavbička kombinující jednak zvonici, jednak kapli se nachází po levé straně silnice z Raškovic do Nošovic.
Zvonička je ukázkou někdejší víry zdejších lidí a jejich umu vytvořit si alespoň malou náhradu kostelíka, který v centru Vyšních Lhot chybí. Nejbližší kostel se nachází až na hoře Prašivá. Tím je proslavený dřevěný kostelík sv. Antonína Paduánského z roku 1640.
Zvoničku tvoří drobná dřevěná kaple s trojúhelným štítem, natřená na bílo. Valbová střecha je pobita červeně natřeným plechem. Ze střechy kaple vybíhá směrem vzhůru vysoký štíhlý kmen, ukončený přírodní vidlicí, mezi jejímiž rameny je umístěn menší zvon. Zvonec je krytý plechovou kuželovou stříškou.