Původní kaple sv. Anny přestavěna v letech 1765 - 1772 stavitelem Janem Michaelem Beerem na barokní kostel sv. Anny. Dnes jednolodní budova se zaoblenými rohy s polokruhovým presbytářem a hranolovou věží s bání.
Od jihovýchodu
© Luděk Pitter 06/2005
Graficke pismenko Obec Částkov se nachází na Tachovsku asi 7 km jižně od města Tachov. Uprostřed obce na malé návsi stojí barokní kostel sv. Anny z počátku 18. stol., kdy byl přestavěn z původní kaple.

Popis kostela sv. Anny
    Kostel je jednolodní se zaoblenými rohy, uzavřen půlkruhovým presbytářem. Při severní straně se nachází sakristie s oratoří v patře. Při západním průčelí stojí hranolová věž s bání.
    L.P. (Kolektiv autorů, Umělecké památky Čech 1, [A/J], Academia), 8.6. 2006
    Historie kostela sv. Anny
    Původně kaple sv. Anny založená nejpozději počátkem 18. stol. Ve druhé polovině 18. stol. (1765 - 1772) přestavba na současný barokní kostel sv. Anny. Stavbu provedl stavitel Jan Michael Beer. V letech 1901 až 1904 kostel opravován. Později opravován ještě v letech 1988 a 1994.
    L.P. (Procházka Z., Plánsko a Tachovsko, Historicko-turistický průvodce č. 17, Nakladatelství českého lesa, 2002), 8.6. 2006