Moje místa 0
Tvrz je postavena v období renesance a přesný rok její výstvby není znám. To co se zachovalo do dnešní doby je součástí hospodářského dvora. Tvrze je jednopatrová s barokními klenbami.
Celkový pohled na tvrz
Graficke pismenko Obec Struhy leží asi 11 kilometrů od Benátek nad Jizerou. Zhruba uprostřed obce je pahorek, na kterém stojí kostel sv. Petra a Pavla. Přes silnici asi 100 metrů za mohutným zděným plotem je budova tvrze. Ve zděném plotu jsou výklenky pravděpodobně po sochách.
Aleš Marek, 8.6. 2006

historie

První písemné doklady o obci se vyskytují v souvislosti s panem Veselem a panem Boníkem, kteří byli v roce 1362 a 1366 držiteli kostelního podacího práva. V následujících letech přecházelo podací právo na potomky jmenovaných pánů. V roce 1380 byli uváděni pánové Vilém a Ctibor a Jan Ješek ze Struh. Po roce 1384 je v kronikách barvitě popsán spor s nedalekým zemanem Bořkem z Čachovic s farářem ze Struh, důvodem sporu bylo co jiného něž peníze.

Aleš Marek /Hrady a Tvrze na Mladoboleslavsku. 1. vydání v roce 2002. Zdeněk Fišer. Vydalo: Okresní muzeum Mladá Boleslav., 8.6. 2006