Kostel pochází ze 16. století. V roce 1801 byla u kostela dostavěna nová loď a byli přestavěny některé vnitřní prostory. V roce 1840 byla na pozemku kostela přistavěna zvonice. V 18. století byla vystavěna i barokní fara.
Graficke pismenko Předměřice nad Jizerou se nacházejí asi 6 kilometrů od Benátek nad Jizerou. Obec se rozkládá nedaleko rychlostní silnice R10. Kostel se nachází zhruba uprostřed vsi na pahorku. Před kostelem je kdysi mohutné schodiště, uprostřed stával mohutný kříž, který dnes už ale schází. Na obou stranách jsou sochy svatých. Obě sochy jsou ve špatném stavu a socha, která je blíže k faře je v katastrofálním stavu. Hlava světce je zdeformovaná a i technický stav kostela je žalostný. Oproti tomu vedlejší zvonice je opravená a její nová fasáda svítí do dálky. U vedlejší fary doporučuji prohlídku sochy sv. Jana Nepomuckého, který má u nohou ďábla.
Aleš Marek, 5.6. 2006

Kostel sv. Jakuba Staršího
    Kostel byl vystavěn v 16. století a v roce 1801 byla u kostela vystavěna nová loď. Budova je jednolodní, obdélníková s pětiboce uzavřeným presbytářem a s čtvercovou předsíňkou na jižní straně a s čtvercovou sakristií na severní straně presbytáře. Západní část budovy je ve stylu pozdního baroka s čabrakovými pilastry, prolomené obdélníkovým portálem a obdélníkovými okny. Průčelí vrcholí trojúhelníkový štít. Presbytář je opatřen masivními opěráky.

Aleš Marek / Umělecké památky Čech. Svazek třetí. Kolektiv vědeckých a odborných pracovníků Ústavu teorie a dějin umění ČSAV v Praze. V roce 1980 vydala Academia., 5.6. 2006
    Sv. Jakub Starší (Větší, syn Zebedeův, apoštol) – historie, legendy, atributy