Původně měšťanský pivovar ze 16. století, od konce 19. století hotel, secesně přestavěný v roce 1904 s dochovanou bohatou štukovou výzdobou s klasickými secesními motivy. .
celkový pohled
Graficke pismenko Bývalý hotel Pivovar, nacházející se na Náměstí dr. Edvarda Beneše, stojí na místě měšťanského pivovaru ze 16. století. (Měšťanský pivovar fungoval v Kojetíně od roku 1556). Po zrušení pivovaru v 19.století byl na jeho místě vystavěn výstavní hotel s názvem "Hotel Pivovar". Ten byl roku 1904 secesně přestavěn do dnešní podoby, dochovala se bohatá štuková výzdoba s klasickými secesními motivy. Hotel je jednopatrová členitá budova se dvěma věžicemi a balkonem nad hlavnim vchodem. Dnes se bohužel nachází ve špatrném stavu, který je zapříčiněn jeho chabou údržbou v minulých desetiletích. V současné době je majitelem objektu Město Kojetín a v ...
Ondřej Štěpánek, 27.5. 2006