Původně barokní budova radnice z druhé pol. 18. století, avšak secesně upravená. Poslední úpravou radnice prošla po požáru roku 1995.
čelní pohled
Graficke pismenko Budova radnice se nachází v čele Masarykova náměstí, hlavního kojetínského náměstí čtvercového půdorysu.
Půdorys radnice je utvářen do tvaru písmene L. Jde o jednopatrovou budovu s bohatě zdobeným vstupním portálem s plastikou městského znaku, nad nímž se tyčí třípatrová věž s hodinami. Ve věži se původně nacházel zvon z roku 1757, který je však dnes umístěn na podestě v patře radnice.
Na náměstí lze příjemně posedět hned v několika restauracích.
Ondřej Štěpánek, 21.5. 2006

Historie
    Radnice v Kojetíně stála jistě již v 16. století za panování mocného rodu pánů z Pernštejna, kteří se velice zasloužili o zvelebení města. Dnešní budova radnice byla vystavěna v druhé polovině 18. století, na což upomíná zvon ulitý r. 1757, který byl původně zavěšen v radniční věži. Další úpravy prodělala např. v roce 1829, naposledy v roce 1995, kdy bylo nutné provést rekonstrukci budovy po mohutném požáru.

Přerov  (PR)
    Kojetín