Původně gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie založen snad ve 12. stol. Potvrzen na konci 14.stol. V letech 1847-48 byl radikálně přestavěn. Dnešní vzhled z úprav provedených v roce 1914.
Mostkovice
Pohled na kostel od silnice na Prostějov.
Graficke pismenko Obec Moskovice se nachází pod hrází vodní nádrže Plumlov, při řece Hloučela. Kostel Nanebevzetí Panny Marie patří mezi nejvýznamnější kulturní památky obce. Nachází se na levém břehu řeky, v těsném sousedství základní školy. Je klasicky orientován ve směru východ - západ. Založení kostela je datováno snad již do pol. 12. století. Kostel byl opakovaně přestavován a jeho dnešní podoba je z úprav provedených v roce 1914.

historie

Původně gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie pochází z konce 14.stol. V letech 1847-48 byl radikálně přestavěn. V 16.stol. byla v obci silná obec Jednoty bratrské.