Barokní kostel z r. 1720, který nechal vystavět hrabě Kazimír z Kupferwaldu. Jeho stavitelem je Jakub Auguston. Před kostelem stojí pomník Mistra Jana Husa z r. 1920.
Graficke pismenko Zavítáte-li do obce Radnice na Rokycansku, nemůžete minout barokní kostel sv. Václava stojící na náměstí K. Štenberka. Ke kostelu vás bezpečně zavedou turistické značky z kteréhokoli směru, jelikož přímo u kostela se nachází jejich rozcestník. Před kostelem najdete několik informačních cedulí s mapami a užitečnými informacemi o obci i okolí a také pomník Mistra Jana Husa z r. 1920, jehož autorem je akad. sochař Vojtěch Šíp. První zmínka o farním kostelu sv. Václava v Radnicích je z roku 1384 (vyhořel v r. 1698). Nynější barokní kostel, který nechal vystavět hrabě Kazimír z Kupferwaldu, pochází z r. 1720. Stavitelem byl ...
Stanislav Drda, 8.5. 2006