Zámek postaven před r.1780. Upraven pro potřeby lesního úřadu. Jednopatrová stavba obdélníkového půdorysu. V 70.letech 19.stol. Fridrich Vilém Krönig upravil pseudorenesančně. Přistavěna čtyřboká věž. Sedlová střecha se třemi vikýři.
Průčelí zámku
© Pavel Vítek 05/2006
Graficke pismenko Podhůří, nyní součást města Vrchlabí, leží 3 km jižně od centra města. Původní název tohoto místa byl Harta a mezi místními obyvateli je stále ještě hojně používán.
Poplužní dvůr v místech dnešní obce Podhůří se prvně připomíná v r. 1574. Kolem roku 1780 byly hospodářské prostory dvora přestavěny v obytné budovy a zdejší zámek, který vznikl o něco dříve, byl upraven pro potřeby lesního úřadu.
Byla to jednopatrová stavba obdélníkového půdorysu. Vrchlabskému velkostatku sloužil zámek až do 70. let 19. stol. Tehdy zámek koupil průmyslník Fridrich Vilém Krönig, který ho dal upravit v pseudorenesančním stylu. V severovýchodním průčelí byla přistavěna čtyřboká věž, z níž byl vchod na balustrádový ochoz. Zámek má sedlovou střechu se třemi vikýři a je využíván k bytovým účelům.