Městský park Michalov byl založen r. 1903. Od 70. let 20. stol. chátral. R. 1991 byl započat program jeho revitalizace. 1992 byl park vyhlášen jako významný krajinný prvek s relikty fauny a flory lužních lesů. Park má rozlohu 17 ha.
hlavní promenáda parku
od vchodu z Máchovy ulice
Graficke pismenko Městský park Michalov se nachází cca 1 km severovýchodně od centra města Přerova na pravém břehu řeky Bečvy. Park je nově oplocen, přičemž je do něj možno vstoupit pěti branami. Areál parku je rozdělen do několika částí. Jeho hlavní tepnou je promenáda ve stylu francouzského parku s pískem vysypanou cestou, lemovanou lavičkami vedoucí k fontáně a restauraci "Michalov" s hudebním altánem, které tvoří pomyslný střed parku. Odtud se rozbíhají cesty všemi směry-k části ve stylu anglického parku, části věnované záhonům s okrasnými rostlinami, části věnované aktivitám volného času návštěvníků parku (dětská hřiště, kiosek s občerstvením, travnatá plocha, ...
Ondřej Štěpánek, 26.4. 2006

Historie místa
    Historie parku je datována rokem 1903, kdy byly učiněny první kroky k realizaci plánu zahradního architekta Františka Thomayera. Impulzem k výstavbě byla blížící se zemská výstava. V 1. pol. 20. stol. byl vybudován i palmový skleník. Park byl místem odpočinku až do 60. let. 20. stol., avšak v 70. letech začal jeho význam upadat a proměnil se v obyčejný park sídlištního typu. Změna nastala v roce 1991, kdy bylo rozhodnuto o průběžné

Přerov  (PR)
    Přerov