Moravské Málkovice
Zvonička na návsi z počátku 19. stol., doklad lidové tvořivosti, nyní zrekonstruovaná.
zvonička a ospalá náves
od hlavní silnice
Graficke pismenko Zvonička v Moravských Málkovicích se nachází při souběhu několika uliček, tvořících plochu návsi, která leží po pravé ruce jízdy po hlavní silnici směrem na Orlovice, ve kterých je možno shlédnou reliéfní pozůstatky kdysi významného hradu Orlova.
Ondřej Štěpánek, 23.4. 2006

Historie
    Obec Moravské Málkovice se poprvé připomíná roku 1307, kdy se zde uvádí biskupský man Hodislav z Málkovic, později v roce 1337 se v souvislosti se vsí uvádí Unka z Málkovic. Ves tedy byla biskupským lénem a psali se po ní biskupští manové, kteří si zde mohli zřídit drobné opevněné sídlo. Od 15. století byla ves příslušenstvím nedalekého hradu Orlova. Samotná zvonička je jednoduchá budova čtvercového půdorysu, krytá doškovou střechou, která

není známo
     Vyškov  (VY)