Moje místa 0
Záchranná stanice a centrum ekologické výchovy v Bartošovicích na Moravě byla vybudována a slavnostně uvedena do provozu v říjnu 1983.
V expozici je představeno okolo 35 druhů - zástupců naší domácí fauny
Graficke pismenko V centru obce Bartošovice v blízkosti kostela sv. Petra a Pavla se nachází Záchranná stanice a centrum ekologické výchovy. Tato stanice byla slavnostně uvedena do provozu v říjnu 1983. V prvopočátcích se stanice věnovala pouze záchraně dravců a sov, postupem času byl program stanice průběžně doplňován o řadu dalších nosných programů a projektů. Participují nebo přímo realizují „záchranné programy“ vybraných druhů kriticky a silně ohrožených druhů, součástí areálu je více jak 70 chovatelských zařízení. V říjnu 2000 bylo uvedeno do provozu středisko - centrum ekologické výchovy „Aquila“, jako samostatné zařízení v rámci areálu stanice, ...
Miroslav BITTER, 6.6. 2006

popis

17.5.2014 bylo slavnostně otevřeno návštěvnické středisko Dům přírody Poodří. To navazuje na původní expozici "Lidé a příroda Poodří". Nové návštěvnické středisko se rozšířilo nejenom ve vnitřní části o další místnosti, které jsou momentálně směřované na různé biotopy v Poodří jako je les, řeka a stojatá voda. Místnosti jsou doplněny o informační tabule, vycpané exponáty živočichů, různé zvětšené modely jedinců, ale také o interaktivní

Zuzana Novotná , 27.4. 2016