Tvrziště na strategickém místě v sadu zahrady, na jihu ještě s patrným příkopem. Tvrziště vzniklo ve 14. století. Před husitskými válkami zpustlo, během nich bylo obnoveno. Po přestěhováni centra panství do Dřevohostic po roce 1566 tvrz zanikla.
Graficke pismenko Pavlovice pravděpodobně i s tvrzí už existovali v polovině 14. století, kdy byly střediskem panství. Pravděpodobně se po nich zval Mikul z Pavlovic v roce 1351, stejně jako bratři Pardus a Litold v letech 1358 a 1359, Pardus po bratrově smrti prodává panství Janovi z Kravař a jeho syn Vok z Kravař mění v roce 1371 toto panství za jiné s Janem Hromadou z Horky, který dále panství v roce 1384 prodává Mukařovi z Kokor. Nějakou dobu po jeho smrti prodává panství se zpustlou tvrzí, Jan Lísek z Kokor v roce 1417 Hankovi z Kokor a tvrz obnovena, což je překvapivé, že se tak stalo v bouřlivé ...
Petr Nožička, čerpáno z M. Plaček: Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí, Libri, Praha 2001, 31.3. 2010

není známo
     Přerov  (PR)