Moje místa 0
Hrabě Mikuláš Desfours r.1640 nechal na místě obytné budovy postavit barokní zámek. R.1834 koupil zámek továrník Ferdinand Unger a zřídil při něm pivovar. Zámek pseudorenesančně přestavěl.
Hlavní vchod do zámku, nyní do restaurace
Graficke pismenko Ves Malý Rohozec se nachází 2 km severně od Turnova.
Zámek je jednopatrová budova pseudorenesanční podobě, s hlavním vchodem v jižní straně.
Zámek obdélníkového půdorysu je členěn na severní straně třípatrovou věží s hodinami, ve středu nad vchodem je balkon, nesený čtyřmi pilíři. Fasáda do dvora je hladká, nečleněná. Fronta zámku obrácená k východu má fasádu členěnou plastickou omítkou napodobující na nároží rustiku, nad prvním patrem kuželkovou balustrádu.
V zámku je umístěna administrativní část pivovaru, v přízemí je umístěna veřejnosti přístupná restaurace.

historie

Malý Rohozec se prvně připomíná v r. 1565. Vždy byl součástí rohozeckého panství a s ním se dostal do držení hraběte Mikuláše Desfourse. V r. 1640 nechal na místě obytné budovy dvora postavit barokní zámek. Po Mikuláši Desfoursovi zdědila Malý Rohozec v r. 1661 jeho dcera Marie Markéta, provdaná za Františka Václava Černína z Chudenic. Po její smrti zdědil zámek její manžel a ten ho odkázal své dceři Evě z Walterscherchenu. R. 1686 Marie