Moje místa 0
Barokní kaple ve Sněžné (Schnauhübel) na ostrohu nad Křinicí byla roku 1847 rozšířena přístavbou lodi na kostel, který byl cílem hojně navštěvovaných poutí. Místo s krásným výhledem na východní část Českého Švýcarska.
Kostel od východu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Příjezd do Sněžné vede od silnice II/265 (Krásná Lípa - Velký Šenov - Lipová) asi 1 km z odbočky severně od Krásného Buku (zde je i nejbližší autobusová zastávka Krásná Lípa, Sněžná). U kapličky s památnou lipou pokračujte rovně po štěrkované cestě, která se stáčí přímo ke kostelu.
Z Krásné Lípy resp. Vlčí Hory sem vede červená turistická značka.
Do kostela lze nahlédnout přes mříž východním vchodem. O konání bohoslužeb se informujte na přiloženém kontaktu.

Kostel Panny Marie Sněžné ve Sněžné u Krásné Lípy
    Manželé Johann Christoph a Anna Liebschovi nechali roku 1732 postavit na vrcholu ostrohu nad údolím Křinice rozměrnou kapli. Z ní se stalo vyhledávané poutní místo, proto byla roku 1847 přistavěna loď. Po povýšení na samostatnou farnost byl západně od kostela zřízen hřbitov. Poutní tradice byla přerušena po roce 1945, postupně se obnovuje. Nedávno byl obnoven interiér kostela, i exteriér je v poměrně dobrém stavu.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 9.4. 2010