Malý letní zámeček byl postaven v polovině 18. století řádem augustiniánů. Po roce 1911 adaptován pro účely obce. Kromě vstupního portálu již ničím nepřipomína zámecké sídlo.
Celkový pohled na zámek.
© Jan P. Štěpánek 04/2006
Graficke pismenko V severozápadní části obce Pustějova, nacházejícího se necelých 10 km jvv. Od Fulneka a 8 km jzz od Studénky, se při hlavní silnici směřující do Kujav a Bílova nachází nenápadný, leč o to zajímavější zámek. Byl vystavěn v polovině 18. století jako letní sídlo augustiniánského probošta a správní sídlo klášterního panství. Zámeček je tvořen patrovou obdélnou budovou se sedlovou střechou a dvěma vysokými štíty na obou kratších stranách. Delší frontou je budova obrácena k uliční čáře. Veškeré historicky cenné stavební prvky byly pozdějšími stavebními úpravami odstraněny a budova zámku celkově architektonicky znehodnocena. Na historický původ ...
Jan P. Štěpánek, Šlechtická sídla na Novojičínsku (J. Tichánek, 2003), 9.4. 2006

Historie zámku v Pustějově
    Někdy v polovině 18. století zde postavili augustiniáni, za probošta a zdejšího rodáka PhDr. Josefa Jana Barvíka (1747 – 1760), v severozápadní části vsi menší letní zámeček v barokním slohu. Zámeček se od té doby stal i správním sídlem klášterního panství. Po zrušení fulneckého kláštera v roce 1784 byl zámeček přestavěn na kaplanku a Pustějov se spolu s ostatními klášterními vesnicemi stal statkem náboženského fondu. V roce 1825 odkupuje