Barokní zámek postavili koncem 18.st. Černínové z Chudenic. V19.st.upraven pro bytové a úřednické účely. Po r.1945 vlastník státní statek. Nyní v soukromém vlastnictví.
Pohled na zámek z hospodářského dvora
© Pavel Vítek 03/2006
Graficke pismenko Ves Milčeves se nachází 6 km jižně od Žatce. Do obce občas zajíždí autobus ze Žatce, nebo můžeme jet vlakem a pak pěšky asi 2 km ze stanice Měcholupy na trati Kralupy – Žatec – Chomutov. Za návštěvu stojí nedaleké město Žatec, původně královské, o němž je první zmínka z r. 1004. Ve městě se nachází celá řada turisticky i architektonicky zajímavých objektů. Nejstarší zpráva o Milčevsi je z roku 1318. V obci stávala tvrz z níž dodnes zůstala jednopatrová věž. Původně barokní zámek postavili v Milčevsi na konci 18. stol. Černínové z Chudenic. Je to jednopatrová budova obdélníkového půdorysu. Fasáda je členěná nárožními lisénami ...

Louny  (LN)
    Žatec