Zámek postaven pravděpodobně v 18.stol. Prostá jednopatrová barokní budova obdélníkového půdorysu s hladkými omítkami, krytá mansardovou střechou s profilovanou římsou.
© Prudký Martin, 02/2012
Graficke pismenko Milošice leží 5 km jižně od Žatce. Do obce občas zajíždí autobus ze Žatce, nebo můžeme jet vlakem a pak pěšky 2,5 km ze stanice Měcholupy, nebo 2,5 km ze stanice Holedeč, obě na trati Kralupy – Žatec – Chomutov.
Za poznání stojí nedaleké, původně královské město Žatec, o němž je první zmínka z r. 1004. Ve městě se nachází celá řada turisticky i architektonicky zajímavých objektů.
Zámek v Milošicích je prostá jednopatrová barokní budova obdélníkového půdorysu s hladkými omítkami, krytá mansardovou střechou s profilovanou římsou. Náleží mysliveckému združení v Radičevsi a je veřejnosti nepřístupný.

historie

Ves Milošice se poprvé uvádí r. 1360, kdy byla sídlem rytíře Martina z Milošic. Pravděpodobně za husitských válek se dostali do majetku města Žatce. Po stavovském povstání proti císaři Ferdinandovi v letech 1546 – 1547 jim byly zkonfiskovány, ale již v r. 1561 je však město získalo zpět. Zámek v Milošicích byl postaven s největší pravděpodobností v 18. století. V průběhu dalších let se majitelé velmi často střídali. Od r. 1950 vlastnil