Zámek, postavený koncem 18. st., poč. 19. st. za Wurmbrandtů klasicistně přestavěn. Po r. 1948 majetkem JZD a neudržován. Dvoukřídlá budova, původně s trojosým rizalitem a zdobená pilastry a římsami.
Nádvorní průčelí zámku

Historie a popis zámku

Graficke pismenko Tzv. Nový zámek vznikl ve Svinné jako náhrada starší a tehdy již nevyhovující tvrze nejspíše v průběhu druhé poloviny 18. století, zřejmě v souvislosti s celkovou přestavbou starého poplužního dvora, zámecká budova však nebyla zcela dokončena. Na počátku 19. století za hraběte Wurmbrandta byl zámek klasicistně přestavěn na obdélnou patrovou budovu s kratšími bočními křídly, obyvatelné však tehdy bylo jen křídlo hlavní, sloužící většinou jako obydlí zaměstnanců dvora. Hlavní průčelí budovy se třinácti okenními osami zdobí i dnes patrný mělký trojosý rizalit, fasády jsou členěny pilastry a římsami zdobenými okny. V části přízemí budovy byl ale ...

Časová osa

Rozpadající se zámek v katastrofálním stavu.