Václav Diviš Misseron z Lissonu r.1723 postavil barokní zámek. Koncem 60.let 20.stol. zámek adaptován a jeho barokní charakter zcela zlikvidován.
Zámek z bývalého nádvoří
© Pavel Vítek 03/2006
Graficke pismenko Terešov se nachází 9 km severozápadně od Zbirohu. Zámek najdeme na začátku obce vlevo, při vjezdu od Drahoňova Újezdu. Autobusem je obec dostupná jak z Rokycan, tak z Plzně i Radnice.
Zámek po mnoha přestavbách, zejména v šedesátých letech 20. stol. ztratil zcela svůj původně barokní ráz a nyní již ani moc zámek nepřipomíná.
Veřejnosti není přístupný, je v něm umístěn Výchovný ústav pro mládež.
V okolí můžeme navštívit zámek ve Zbirohu a nebo hezké a romantické údolí řeky Berounky od Plzně až k Berounu z celou řadou hradů, zámků a zřícenin.

Historický přehled
    Nejstarší zmínka o Terešovu je z r. 1379. Odtud vzešel rod Kořenských z Terešova, který se sice připomíná až r. 1411, ale určitě byl starší. Za Kořenských byla v Terešově postavena tvrz, prameny však neuvádějí kdy. R. 1544 si dal Terešov zapsat do zemských desek Vratislav z Mitrovic a tehdy se prvně připomíná terešovská tvrz. V 16. stol. tvrz i celá ves zpustly, protože Terešov přestal být střediskem panství. Samostatným statkem se stal až v r.

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, Nakladatelství Svoboda 1984, 22.3. 2006
    Stavební popis
    Jednopatrový zámek obdélníkového půdorysu s mansardovou střechou. Celá zámecká disposice je komponovaná na podélnou osu, která vychází od jižního vjezdu mezi dvěma zahradnickými domky a směřuje alejí na střed zámku. Střed zámeckého průčelí prolamuje tato osa dovnitř, kdežto v zadním průčelí vytlačuje ven převýšený rizalit, ukončený trojúhelníkovým štítem. Koncem 60.let 20. stol. byl zámek adaptován pro potřeby Výchovného ústavu pro mládež a