Tvrziště po písemnými prameny neuváděné tvrzi, doložené archeologicky do 14. st. Tvrz zřejmě brzy zanikla a ves byla připojena v 15. st. ke Košátkám a od r. 1548 k Lysé nad Labem. Dochován ostrůvek v rybníce a plošinka se zbytky nedatovaného sklepa.
Tvrziště tvořící ostrůvek v rybníce
Graficke pismenko Ves Slivínko leží přibližně 7 km západoseverozápadně od Benátek nad Jizerou. Na severovýchodním okraji vsi u čp. 3 se dochovalo tvrziště v podobě ostrůvku uprostřed rybníka, na jehož břehu zřejmě stávalo ještě jakési předhradí či hospodářské budovy tvrze. Stačí projít návsí k severu a obejít zprava budovu čp. 3.
Filip Matoušek - Tas, 22.3. 2006

historie

Ke tvrzi ve Slivínku se bohužel nevztahují žádné známé historické zprávy a neznáme ani její zakladatele či majitele, pouze díky archeologickým nálezům lze datovat její existenci do 14. století. Zdejší malý zemanský statek vznikl zřejmě rozdělením zboží příslušného ke Slivnu, doloženém již v l. 1223 a 1225 za Alberta a Rudolfa ze Slivna. Tvrz ve Slivínku ale zřejmě existovala jen krátce, neboť ves se již v 15. století stala součástí nedalekých