Na místě tvrze po roce 1651 postaven barokní zámek. Současná podoba zámku je po přestavbě provedené po roce 1725. Oprava zámku proběhla v l.1973-76. Po r. 1990 však došlo k totální destrukci zámku a dnes je na pokraji úplné likvidace.
Zámek v Radovesnici I
Pohled na velmi zchátralý zámek
© Pavel Vítek 05/2007
Graficke pismenko Obec Radovesnice I se nacházejí 5 km jihozápadně od Kolína. Ves je dostupná autobusem z Kolína. Zámek stojí na malém návrší nad vsí, na pokraji parku, uprostřed rozsáhlého hospodářského dvora.

historie

Původní název vesnice byl Radovesice. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1266 i když se předpokládá, že byla založena již ve 12. století. Tehdy zde měl sídlo vladyka Vícemil z Radovesic. Počátkem 16. století získali obec Maternové z Květnice, kteří zde založili tvrz. Písemně je doložena v roce 1608. Z této původní stavby se dodnes dochovala část obvodového zdiva a klenby v přízemí zámku. Za třicetileté války vypleněnou a později zpustlou

Pavel Vítek - zdroj - ww.cestyapamatky.cz, 30.5. 2007