Městská střelnice v Českém Těšíně byla postavena v roce 1882 v novoklasicistním slohu. Budova, prohlášená za kulturní památku, je sídlem Kulturního a společenského střediska „Střelnice“.
čelní pohled na budovu Městské střelnice od mostu Svobody do Polska
© Jan P. Štěpánek 02/2006
Graficke pismenko Městská střelnice v Českém Těšíně. Historická budova v novoklasicistním slohu byla postavena v roce 1882 z popudu těšínské Střelecké společnosti.
V současnosti je budova prohlášená za kulturní památku a slouží jako sídlo Kulturního a společenského střediska „Střelnice“, jež je organizátorem a zároveň místem konání významných mezinárodních kulturních akcí na hranici České a Polské republiky.
Budovu Městské střelnice návštěvník nalezne na levém břehu řeky Olše, poblíže hraničního mostu Svobody do Polské republiky.
Jan P. Štěpánek, Český Těšín, Cieszyn, město s atmosférou (Cieszyn 2005), 12.3. 2006

61-62 Ostravsko