Novorenesanční budova postavená Katolickou besedou v roce 1894 jako Národní dům. Později byla budova dominující jižní straně náměstí přeměněna na radnici.
pohled na frýdlantskou radnici přes náměstí
Graficke pismenko Jižní straně frýdlantského náměstí dominuje budova novorenesační radnice.
Budova byla postavena v roce 1894 zásluhou Katolické besedy jako objekt Národního domu. Stavitelem radnice byl B. Židlický z Ostravy. Národní dům byl slavnostně otevřen v roce 1895. Byly v něm jednak místnosti pro Frýdlantskou záložnu z roku 1871, dále sál pro katolickou besedu, který je dnes přeměněn v Janáčkovu síň. Přízemí budovy bylo pronajímáno jako hospoda, v 1. patře měla své místnosti obec.
Radnice byla několikrát přestavována a upravována. Poslední opravy, které stavbě daly původní novorenesanční vzhled proběhly v letech 1998 - 99 podle Ing. arch. Tomáše Šimonovského z Ostravy.
Jan P. Štěpánek, Frýdlantský uličník (M. Oliva, Frenštát p. R. 2000), 7.3. 2006