Hrady.cz
R.1766 Antonín Maschek z Maasburgu postavil barokní zámek, patrovou budovu se středním rizalitem a věžičkou. Tak zůstal do konce 19.st. kdy Bachofenové z Echtu přistavěli nové křídlo a novou obdélníkovou budovu. Tato podoba zůstala do současnosti.
Pohled na zámek, kde začaly rekonstrukční práce
© Pavel Vítek 03/2006
Graficke pismenko Svinaře leží 6 km severozápadně od Mníšku pod Brdy a 6 km jižně od Karlštejna. První zmínka o vsi Svinaře pochází z roku 1088. V první polovině 14. století zde stála tvrz, která sloužila do počátku 16. století, kdy přestala být využívána.. Antonín Maschek z Maasburgu nechal v roce 1766 ve dvoře poplužního dvora postavit barokní zámek a zahradu s parkem. Zámek byla patrová budova se středním rizalitem. Nad střechu se tyčila věžička se stanovou stříškou s korouhví. Hlavní vchod byl ze dvora. V této podobě zůstal zámek až do konce 19. století, kdy provedli stavební úpravy noví majitelé Bachofenové z Echtu. Jižním směrem přistavili nové ...