Stará radnice postavena v r.1418. má barokní fasádu z 18.st., kdy byla spojena se sousedním domem. Novodobý orloj z r.1907. Pod ním je vezděna kontrolní délková míra-litomyšlský loket.
Radniční věž
Pohled z horního náměstí
Graficke pismenko Stará radnice byla postavena v roce 1418. V dnešní podobě má barokní fasádu z 18.století,kdy budova byla ještě spojená se sousedním domem.
Pod novodobým orlojem z roku 1907 je do věže vezděna kontrolní délková míra,litomyšlský loket ( přibližně 59,5 cm.).Poblíž je značka a tabulka,která označuje výšku vody při katastrofální povodni roku 1781,která zpustošila velkou část náměstí.
Radnice se nachází zhruba v polovině mezi dolním a horním náměstí na straně k Vodním Valům. Naproti šikmo přes silnici je Dům U rytířů.
Radmila Chalupová, 22.2. 2006