Moje místa 0
Gotický kostel z první poloviny 14. stol. Kostelní hřbitov sloužil do r. 1927. U kostela dřevěná zvonice z roku 1717. Kompletní opravou prošel kostel r. 1903-4, od té doby byl však kostel několikrát vykraden a interiér zničen.
kostel sv. Mikuláše se hřbitovem
Graficke pismenko Zavítáte-li do vesnice Běleč na Kladensku, jistě neminete gotický kostel sv. Mikuláše ležící v samém středu obce. Vstup ke kostelu - na bývalý hřbitov s několika pozůstalými náhrobky - je volný, avšak do interiéru kostelu je možno nahlédnout jen skrze zavřené vstupní dveře zabraňující vniknutí zlodějů a vandalů, jejichž vpády již kostel v mnohém poznamenal.
27.4. 2006

historie

Gotický kostel pocházející již z první poloviny 14. stol., od roku 1352 kostelem farním. Kostelní hřbitov sloužil do r. 1927, kdy na žádost občanů, jimž nebylo v libosti pohřbívání v centru obce, byl vystavěn hřbitov nový ležící mimo obec. Ke kostelu přináleží dřevěná zvonice postavená roku 1717. Kompletní opravou prošel kostel r. 1903-4, od té doby byl však kostel několikrát vykraden a interiér zničen.
    12.2. 2006
    Popis kostela sv. Mikuláše
    Kostel je jednolodní s pětiboce uzavřeným presbytářem a sakristií při severní straně. Presbytář s křížovou klenbou, loď je plochostropá. Zvonice u kostela je bedněná na zděné podezdívce.