Další štola Centrálního stříbrského revíru se nachází těsně při pravém břehu řeky Mže. Má přímo raženou chodbu v délce asi 32 m. Výška chodby je 1,5 až 1,8 m, ale pozor šířka je okolo 0,5 m. Vstup do štoly je otevřený.
© Luděk Pitter 03/2004
Graficke pismenko Další štolou Centrálního stříbrského revíru je štola Sv. Barbora. Nachází se opět těsně při pravém břehu řeky Mže. Má přímo raženou chodbu v délce asi 32 m. Výška chodby je 1,5 až 1,8 m, ale pozor šířka je okolo 0,5 m. Teplota uvnitř chodby je okolo 8 °C a vlhkost až 95 %. Vstup do štoly je otevřený, z puklin prosakuje množství vody, které v zimě tvoří krápníčky.
Chodba je vedena skutečně přímo, z jejího konce vidíte zpět až ke vchodu. Všechny chodby jsou nebezpečné hlavně pro svoji malou šířku, proto jste-li mohutnější postavy raději do nich nevstupujte. Stejně tak je třeba dávat pozor na malé děti.
Plánek a seznam zajímavostí a zastavení naučné stezky najdete u hesla Mostní věž (Stříbro). Plánek štol a šachet u hesla štola Sv. Anna (Stříbro).