Kostel vystavěn na místě zrušeného hřbitova v letech 1726-1733. V letech 1836-1838 proběhla rekonstrukce a poslední známé stavební úpravy pak v letech 1912 a 1942.
pohled z dáli
Graficke pismenko Kostel sv. Havla se nachází vedle zámku v Rožďalovicích, a to v severní části města. Dvě věže kostela jsou dominantou celého okolí. Ke kostelu vedou dlouhé schody od místní lékárny, před lékárnou stojí socha Mistra Jana Husa.
Aleš Marek, 7.2. 2006

historie

Na místě bývalého gotického kostela byl vystavěn na přání hraběte Václava Josefa z Valdštejna v letech 1726–1733 kostel sv. Havla. V letech 1836–1838 proběhly rozsáhlé rekonstrukce a v roce 1836 byly obě věže kostela opatřeny novými báněmi. V letech 1912 a 1942 proběhly celkové rekonstrukce. Budova kostela je obrácena na severní stranu. Kostel je barokní, protáhlý. Obdélníková loď má rozšířenou střední část, na kterou navazuje presbytář. Jižní

Aleš Marek / Umělecké památky Čech, svazek třetí, Československá akademie věd. V roce 1980 vydala Academia, 7.2. 2006