Stavba kostela datována k roku 1669. V roce 1760 stavební úpravy, které pokračovaly v letech 1763 a 1861. Celková rekonstrukce proběhla v nedávné době a dokončuje se v roce 2006.
Pohled na kostel s farou
Graficke pismenko Křinec se nachází zhruba necelých 15 kilometrů od Nymburka. Obec je na památky a historii velice bohatá. Kostel sv. Jiljí byl až do nedávné doby na seznamu Poškozených a zničených kostelů v České republice. Sama obec se snažila aktivně o opravu kostela a o dotace na opravy. V nedávné době začaly rekonstrukce a současná podoba (v roce 2006) je takřka u konce. Kostel dostal novou fasádu, jsou opraveny střechy a celkový vzhled je k nepoznání s původním. Kostel významně doplňuje vedlejší zámek, který je obklopen zbytky vzácného parku. Bohužel i zámek je silně zdevastovaný. Kromě toho je v obci ještě možno vidět několik soch na náměstíčku a za prohlédnutí stojí jistě také most čtyř živlů. I samotné okolí obce stojí za prohlédnutí, protože je historicky velice zajímavé.
Aleš Marek, 22.2. 2006

historie

Původní název byl kostel sv. Jiří. Stavba je původně raně barokní a postavená od stejného stavitele jako vedlejší zámek, snad okolo roku 1669. V dalších stavebních úpravách byl kostel upraven barokně v roce 1760 a byla současně stavebně upravovaná i okna kostela. V roce 1763 byl stavebně upravován vrch věže a v roce 1861 proběhly pozdně klasicistní úpravy. Budova je jednolodní, obdélníková s pravoúhlým presbytářem a s obdélníkovou oratoří. Dále

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek druhý. Kolektiv vědeckých a odborných autorů, ústavu teorie a dějin umění ČSAV v Praze. Academia v Praze 1978, 22.2. 2006