KOstel byl vystavěn v letech 1806-1807. Budova je jednolodní, s obdelníkovou lodí a presbytářem.
Celkový pohled
Graficke pismenko Obec Kostelní Hlavno je vzdálena od Prahy asi 36 kilometrů směrem na Benátky nad Jizerou. Kostel je na pahorku zhruba uprostřed obce, okolo něho vede z jedné strany silnice na Sudovo Hlavno. Kostel je v dobrém stavu a jeho umístění i stavební sloh doplňují významně vzhled obce.
Aleš Marek, 25.1. 2006

historie

Uprostřed návsi na vyvýšeném místě stojí kostel sv. Petra v okovech, postavený v letech 1806 – 07. Vystavěn byl na místě bývalého gotického kostela, z něhož byla přejata do stavby spodní část veže. Budova je jednolodní s obdélníkovou lodí a s presbytářem, na severní straně čtvercová kaple s hranolovou věží v západním průčelí. Okna se segmentovým záklenkem. Presbytář kostela i loď jsou plochostropé, podvěžní sklenuto valeně. Zařízení: hlavní

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek druhý. Československá akademie věd. Vydala Academia v roce 1978, 25.1. 2006