Utilitárně využívaný pozůstatek zámečku či budova postavená na torze původního zámečku, který přestal jako sídlo sloužit v roce 1792. Budova dnes součástí areálu hospodářského dvora. Dochovány četné klenuté místnosti.
Graficke pismenko Ves Střítež leží asi 20 km východně od Frýdku, na levém břehu říčky Ropičanky, při hlavní silnici mezi Hnojníkem a Nebory u Třince. Do samotného centra Stříteže je však třeba před železničním přejezdem trati Těšín – Frýdek odbočit k severu a mírným stoupáním dojet až ke kapli, která tvoří historické jádro obce. Střítež byla odedávna menším alodním statkem v držení drobné regionální šlechty. Pozdější majitelé panství si patrně někdy v průběhu 17. až 18. století postavili v areálu bývalého velkostatku, dnes zdevastovaném areálu JZD, drobné šlechtické sídlo – zámeček. Po roce 1792 však panství připadlo Těšínské komoře a tím původní sídelní význam ...

Historie střítežského panství
    Ves byla s největší pravděpodobností alodním statkem. Feudální majitelé panství se často střídali. Byli to povětšinou příslušníci nižší šlechty a různého původu. Kolem poloviny 15. století ji držel Ješek z Bukova. Poté se zde vystřídali Střítežští ze Stříteže, Hynalové z Kornic a v letech v letech 1570 – 1594 se zde uvádí Jan Jeřábek z Mořkova jehož manželkou byla Marta Hynalovna z Kornic Jan Jeřábek se psal podle svého majetku v Mořkově na

Šlechtická sídla na Frýdecko - Místecku (J. Tichánek a kolektiv, 2006), Jan P. Štěpánek, 9.7. 2006
    Historie zámku ve Stříteži
    Poslední šlechtičtí majitelé sídlili patrně v nevelkém zámečku o němž je několik písemných zmínek. Jeho posledním majitelem byl před rokem 1792 Karel Gottfried z Logova. Po roce 1792 kdy došlo k převodu střítežského velkostatku na Těšínskou komoru, tento zámeček zchátral a byl přestavěn a jeho hmota použita do nové budovy správy velkostatku s bytem pro správce velkostatku. Původně zřejmě šlo o větší zděnou budovu, které se pak nadále říkalo