Pozůstatky tvrziště na nepřístupné zahradě. Ze Zvole pocházel rytíř Mladota ze Zvole, který byl připomenut v roce 1310. Dle názoru Jiřího Úlovce tvrz vybudoval klášterní man v 2. polovině 14.století a v 15. století tvrz zanikla.
Graficke pismenko Do dnešní doby se dochovalo pěkné tvrziště v zahradě domu č. p. 6 na ulici Pod Věží. Narušený kruhový příkop o průměru 22 m obklopuje vlastní pahorek, na němž stávala tvrz.
19.1. 2006

historie

Vybudování tvrze ve Zvoli je do dnešních dnů zahaleno závojem otazníků. Ze Zvole pocházel rytíř Mladota ze Zvole, který byl připomenut v roce 1310. Ves v letech 1356–1361 vlastnil pražský měšťan Henzlin, který ji později vyměnil se zbraslavským klášterem za jiné zboží. Dle názoru Jiřího Úlovce tvrz vybudoval klášterní man ve 2. polovině 14.století a v 15. století tvrz zanikla.
    19.1. 2006

popis

Pahorek tvrze je pěkně viditelný z ulice Pod Věží, ale bohužel je zahrada řádně oplocena a vstup je možný pouze po slušně vedené rozmluvě s majitelem pozemku - panem Stanislavem Zajíčkem.

Praha-západ  (PZ)
    Zvole