Zámek postaven někdy v polovině 18. stol. za majitelů panství Sweerts-Šporků. Jedná se o jednopatrovou obdélníkovou barokní budovu, ze které vystupuje krátké západní křídlo s koutovými věžemi. Nad nimi se vypíná malá vížka s cibulovou bání a ochozem.
Hlavní průčelí
© Luděk Pitter 09/2005
Graficke pismenko Obec Kokořín je známa spíše v souvislosti s hradem Kokořín a zámek stojící uprostřed obce stejně jako sousoší sv. Mikuláše stojící v sousedství zámku na malém náměstíčku zůstávají často bez povšimnutí. Zámek byl postaven snad někdy v polovině 18. stol. za tehdejších majitelů panství Sweerts-Šporků údajně z popudu hraběnky O´Reillyové. Jedná se o jednopatrovou obdélníkovou barokní budovu, ze které vystupuje krátké západní křídlo s koutovými věžemi, nad nimiž se vypíná malá vížka s cibulovou bání a ochozem. Okolo zámku se nachází park. Za éry socialismu byl zámek v majetku JZD. Dnes je v soukromém vlastnictví. V blízkosti ...

Mělník  (ME)
    Kokořín