Moje místa 0
V roce 1622 vystavěn původní zámeček, v roce 1760 přestavěn barokně. V dnešní době slouží jako domov seniorů a je proto veřejnosti nepřístupný.
Pohled na zámek
Graficke pismenko Město Rožďalovice se nachází asi 21 kilometrů od Nymburka. Zámek stojí na severní straně města. Je nepřístupný a slouží jako domov seniorů. Po domluvě s agenturou, která střeží objekt, je možno si zámek prohlédnout alespoň z nádvoří.
Aleš Marek, 6.2. 2006

historie

Osada Rožďalovice vznikla ve 12. století a v roce 1340 byla obec povýšena na město. V roce 1666 je doloženo, že se městem prohnal ohromný požár. Z původního renesančního zámku byl celkovou přestavbou vybudován pozdně barokní zámek. V roce 1760 byla přistavěna hodinová věžička. V letech 1935–1938 byl zámek přestavěn na trojkřídlý, dvoupatrový, na portále alegorické plastiky. Patro v přízemí je plochostropé a z průjezdu vede trojramenné

Aleš Marek / Umělecké památky Čech, svazek třetí. Československá akademie věd. V roce 1980 vydala Academia., 3.2. 2006