Toulovcovy maštale

Budislavské skály
Budislavské pískovcovské skály, přírodní útvary s různými tvary. Součástí jsou Toulovcovy maštale, Panský stůl, Městské maštale, Kazatelna, Dudychova jeskyně, Betlém a další. Skály tvořeny svrchně křídovými pískovci mořského původu.
Toulovcovy maštale - Skalní Město
Centrum Toulovcových maštalí
Graficke pismenko Budislavské skály jsou pískovcové skály, které se mohou pochlubit krásnými přírodními útvary a různými tvary, jako je například Kolumbovo vejce. Zde můžeme vidět i Toulovcovy maštale, což je nekrytá jeskyně s předsíní a ložnicí, kde prý pobývali poustevníci, dále Panský stůl, zvláštně plochá skalka, Městské maštale, Kazatelna, Dudychova jeskyně, kde je mezi dvěma skálami chodbička, Betlém a jiné krásné pískovcové útvary. Skály jsou tvořeny svrchně křídovými pískovci mořského původu. Pro toto přírodní území je charakteristické hluboké zaříznutí rokle a bizarní útvary skal. Terén je zpřístupněn díky husté síti značených cest. Příroda tu nebyla příliš ...
Radmila Chalupová, 13.1. 2006