Kostel v pseudogotickém stylu z roku 1907. Jednolodní obdélníková budova s hranolovou věží v západním průčelí.
Graficke pismenko Kostel byl vystavěn v pseudogotickém stylu kolem roku 1907. Budova je jednolodní, obdelníková s pětiboce uzavřeným presbytářem a s hranolovou věží v západním průčelí. Zařízení: barokní přenesené ze zrušeného kostela sv. Kateřiny v Mladé. Hlavní oltář je portálový s obrazem. Po stranách jsou sochy sv. Augustina a Jeronýma. Boční oltář je Panny Marie Vítězné se sochami sv. Jáchyma a sv. Anny. Kazatelna a křtitelnice jsou rokokové ze 30. až 40. let 18. století, pravděpodobně z dílny J.Jelínka z Kosmonos. Ostatní zařízení kostela pochází ze současnosti. U silnice směrem na obec Zbožíčko stojí socha sv. Antonína Paduánského s malým andělíčkem – Puttiem u nohou.
Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek druhý/., 8.1. 2006

Nymburk  (NB)