Hrady.cz
Vyhlídkový ochoz zpřístupněn 1.12.1994, slavnostně otevřena 22.4.1995. Ochoz pro turisty ve výšce 24 metrů a vedou k němu 124 schody. Celková výška věže je 40 metrů.
Letecký snímek.
Rozhledna na vrcholu strážní hory Českého ráje Kozákovu (744 m n. m. + 24 metrů rozhledny). Nádherný výhled do krajiny Českého ráje a Krkonoš.
Milan Splašenec Novotný, 7.1. 2006

turistické

I když nápad, postavit na vrchu Kozákov rozhlednu, padl ještě v během první světové války, uplynulo přes 90 let, než se konečně stal skutečností. Nejprve byla postavena turistická chata, slavnostně otevřena dne 14. června 1928. Tu postavil Klub českých turistů a nesla název Riegrova turistická chata. Tam pak mnoho let sloužila turistické veřejnosti. Po roce 1948 přešla do majetku jiných organizací. Počátkem r. 1996 přešla chata zpět do majetku